Mad Sunday in Eeklo!

By on 3 september 2012 at 22:21 in 2012, Verslagen

De vraag die we ons de afgelopen 2 jaar hebben gesteld, werd gisteren door jullie beantwoord. Er is wel degelijk interesse voor een Classic Sprint, en nog geen klein beetje! Jullie kwamen massaal opdagen, als deelnemer of als toeschouwer, en dat deed ons deugd.

Toen ik rond de middag enkele bestelwagens en aanhangwagens met motoren geladen zag toekomen dacht ik “het was toch run what you brung” maar dat werd het ook. Lichte tweetakten, een Seventies standaard custom, dikke Shovelheads, bobbers, caféracers, … de straatlegale fietsen vormden de meerderheid. Uit die bestelwagens kwam dan wel soms een verrassing, zoals twee zijspanracers of “kneelers”, waaronder Belgisch kampioen 2011 Jürgen Couvreur met zijn bakkenist. Ook Emile Van Essen was er met zijn Suzuki met helikopterturbine.

Er werden 75 runs gereden wat overeenkomt met 150 motoren en er namen 85 verschillende motoren deel.

Door een fout in onze database hadden we de snelste tijden niet kunnen opslaan maar gelukkig waren de meeste deelnemers trots de afdruk van hun tijd komen ophalen. Daardoor konden we toch de 8 snelste tijden verzamelen om een finale te rijden. Die finale werd uiteindelijk gewonnen door een motorisch zo goed als standaard BMW in caféracer outfit. Daarmee werd nog maar eens bewezen hoe belangrijk de reactietijd is bij een sprint. De 8 snelste tijden lees je hier op de site.

Wat mij opviel bij het bepalen van de beste tijden voor de finale was met hoeveel vuur sommigen hun tijd verdedigden. Het competitiebeestje steekt altijd wel de kop op!

Volgend jaar terug? Als het aan ons ligt: hell yeah! Koen Loete, de burgemeester van Eeklo, kwam en zag dat het goed was, dus dat is al een stap in de goede richting. Zet het dus maar al in je agenda: zondag 1 september 2013 Seventies Classic Sprint!

Maar eerst natuurlijk onze circuitdag in Croix-en-Ternois in het voorjaar 2013.

O ja, de foto’s vaneigens hier: klikkerdeklik (ook bedankt ‘Mit’ en ‘Leen’ voor jullie fotoupload!) – Op motorlife.be lezen we een leuke review, waarvoor dank of course!

Greetz, Manx

Berichten en reacties »

Jouw berichtje...

© 70cyclerun 2003 - 2024 | sitestats: