10e Seventies Cycle Classic Sprint: de old skool editie

By on 7 september 2022 at 07:22 in 2022, Verslagen

Zondag 4 september vierden we samen met jullie onze 10e editie van de Classic Sprint.

Dit keer geen ‘kerstboom’ en high tech tijdsregistratie. We deden het old skool: vlaggen bij de start en met de hand chronometreren aan de finish. Vraag ons dus niet wat de snelste tijden waren dit jaar. De runs volgden elkaar zo snel op dat er geen tijd was om alle tijden te noteren.

De pret was er niet minder om. Er waren meer dan 200 mooie seventies bikes te zien en te keuren op het terrein. 154 piloten waren gekomen om een sprintje te wagen en schoven aan om hun kans te wagen. Sommigen reden met een verbetenheid alsof ze een wereldrecord willen verbreken, enkelen tuften met een glimlach en een knipoog hun 200 meter.

Fijn om te zien dat er ook nog jongeren zijn zoals The Flying Vogues die bezeten zijn door het oude spul. Nu schoven ze aan met hun 50cc’s maar hopelijk staan ze binnen enkele jaren aan de start met brommers met iets met meer longinhoud.

We stopten dit jaar een half uurtje vroeger met rijden om iedereen te trakteren op een optreden van de steengoeie Harvesters. Hun stevig gitaarwerk paste perfect op deze dag en het publiek liet dit ook blijken.

We kregen meer dan eens de vraag of dit de laatste keer was in Eeklo. We gaan er van uit dat de werken aan de ring nog wel een tijdje zullen aanslepen, en begin volgend jaar dienen we gewoon onze aanvraag in bij het Eeklose stadsbestuur.

Hou zondag 3 september 2023 dus maar vrij.

Binnenkort vind je hier ook alle foto’s online.

Jouw berichtje...

© 70cyclerun 2003 - 2024 | sitestats: